Posted on Dec 5, 2009

Home sweet home!~

It is so good to be home. Dah shari dah aku kat rumah akak aku dan aku dpt rasakan giler best nikmat berada dgn keluarga nih. Makanan takyah carik, tpt waktu makan mesti ade makanan dah siap kat atas meja. And d best part is makanan2 skrg nih pehh punye lah sedapkan. Kalah ‘taste of thai’ or even ‘kasturi’ kat sydney tuh. Yg best nye lagik pagi tadi ayah aku kejutkan bangun pagi. Aku yg sblom ni liat nk bgun pagi pon terus bersemngt nk bgun dan terus mandi. Peh 1st tyme mandi pagi2 sblom kol 7 dlm masa 6-7bulan sblom nih. Nak kata aku 1st tyme blk dr ovc takla jgk sbb aku dah blk 2 kali dah sblom ni. Tp kali nih mcm lain sket. Kali nih aku dpt rasakan btol2 nikmat ddk kat msia ni lg2 ngn family. Maybe sbb aku dah homesick tahap gaban dah kot ni.

Pengalaman blk msia kali nih ade sikit la beza dr yg lain2. Kali nih aku dpt bbrapa pengajaran sbb ade satu incident yg blaku pada hari aku nk blk msia smlm. Incident yg dimaksudkan adalah teroverslept smpi termiss flight.haha. Aku pon tak tau mcm mane aku boleh teroverslept tp aku mmg tak sngaja nk tido lebey2. Ceritanya mcm nih la. Malam tu mcm biasa aku main dota smpi pukul 2stgh pagi. So aku ingtkan takmo la tido kan sbb2nye aku takmo terovlept dan aku tak abes packing lagi. Tah mcm mane punye la gatal aku pegi baring2 atas katil aku yg empuk tuh, ingtkan saje2 jek lah kan baring tup2 jaga2 jek dah pukul 8pagi and FYI flight tiger aku ke melbourne pukul 8.45pg.WTH.cuak tuhan jek yg tau.dgn brg aku yg belum abes packing lagi.pehh.dgn pantas aku g mandi (tak smpi 2minit kot), pack brg2 dan terus pegi amik cab.plan asal aku nak naik train jek sbb lagi murah kan.tp nak buat mcm mane.keadaan memaksa.naik cab pon belum tentu smpt.smpi2 airport jek dah pukul 8.40.masa tu aku ingt ade lagi la harapan nak checkin tp aku taktau plak tiger nye counter tutup 45mins sblom departure.damn.nak tak nak tpaksa la beli tiket yg baru.tp nsb baik jgk lah sbb kene byr $70 utk d next flight sbb aku smpi b4 8.45pg. Org yg jaga counter tu ckp kalo aku smpi lmbt sket slps pukul 8.45pg, aku kene byr full fare which cost $2oo.huhh giler!

1masalah setel tp masalah lain plak timbul. Flight aku yg baru spttnye depart pukul 9.30pg jadi aku ingtkan still smpt lah nak catch up masa flight aku dr melbourne ke kl pukul 1.25thari. mule2 dorg kata delay depart pukul 9.45, pastu dorg kata delay 10.00 pastu delay 10.30 and last skali 11.00pg.aku dah menggelabah giler dah.kot2 aku miss lagi flight blk msia, mati lah aku.Nak beli tiket blk confirm arhh lagi mahal kan.Nsb baik lah kitorg depart jgk kol 11.00lbh pg tuh.Giler tiger delay smpi sejam stgh.Teruk btol!.Smpi2 airport melbourne dalm pukul 12.30 jgk lah. Dan kalau diikutkan counter tutup sejam sblom flight departure which is 12.25. Nsb baik jgk lah azyan dah tolong aku checkin kan kat internet so takdelah aku kene beratur panjang nk checkin. Thanx yek azyan. Lepas2 setel bag checkin, scan sume2, finally dpt gak smpi kat gate 5mins sblom boarding.Fuhh lega.Smpt jgk.Dan pastu takde masalah lagi.Syukur dah slmt smpi ke msia.Kalo lah aku bgn lewat lagi, kalo lah tiger delay lagi lama, kalo lah azyan tak checkin kan aku, humm tak dpt aku nk bygkan mcm mane. Maybe aku tak smpi kat msia lagi rasanya skrg nih.huhu.

P/s: Moral of d story. Jgn nak ngade2 golek2 atas tilam yg empuk kalo ko tak plan nak tido!

10 Comments